De kromming

De kromming van een stick wordt bepaald door 2 factoren: de mate van kromheid (de maximale buiging) en de positie vanaf waar de stick buigt.

Tegenwoordig zijn bijna alle sticks even krom, ongeveer 24mm. Dit meet je door je stick plat op de grond te leggen en dan de afstand tussen de grond en het hoogste punt van je stick te meten.

Veel belangrijker bij de keuze van een stick is de positie waar de stick buigt, in het midden van de stick of meer naar onderen, richting de haak. Dit noemen we de verschillende soorten ‘bows’:

  • Midbow: de Midbow (of standard bow) is de meest rechte stick en heeft een gelijkmatige kromming over de gehele sticklengte. De Midbow is het meest geschikt voor de beginnende hockeyer, maar ook voor de allround hockeyer. Met deze sticks kan je het gemakkelijkste lange, vlakke ballen spelen.

Prohockey.nl Midbow

  • Lowbow: de Lowbow wordt vaak gebruikt door technische hockeyers waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van 3d-hockey, omdat je de bal makkelijker omhoog kan spelen. Hij wordt veel gebruikt door de behendige speler die sneller wil dribbelen en vooral aanvallend ingesteld is. Met een Lowbow kan je ook al goed scoopen en sleeppushen.

Prohockey.nl Lowbow

  • Xtra lowbow: de Xtra lowbow heeft een extreem lage kromming die goed van pas komt bij het sleeppushen. Deze kromming wordt veel gebruikt door geoefende spelers die specialist zijn in scoopen of bij het slepen van de strafcorner. Sommige merken hebben ook nog een dragbow, deze stick is vaak gelijk aan de Xtra lowbow maar heeft een geul in de haak voor extra controle bij het slepen.

 

prohockey.nl Xtra-Lowbow

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *