Prohockey.nl heeft de primeur om het hockeymerk Crown naar Nederland te halen.
Crown is het ultieme high performance hockeymerk aangezien ze het hele productieproces opnieuw hebben uitgevonden, dat afwijkt van de reguliere productieprocessen in de fabrieken in Pakistan. Op deze manier kunnen ze garanderen dat de (interne) wanden in de stick overal even dik zijn en vrij zijn van luchtbellen, die soms ontstaan tijdens de massaproductie bij reguliere hockeymerken. Dit zorgt ervoor dat de sticks onverwoestbaar zijn en erg lang meegaan.

Custom made
Deze sticks zijn volledig custom made en volledig naar eigen wensen te verkrijgen. Denk hierbij aan het gewicht, gewichtverdeling, lengte (tot op de mm) en kleurstelling. Deze stick wordt dus exclusief voor jou gemaakt en daardoor duurt het iets langer dat je de stick in handen hebt. (maximaal 4 weken).

Dimples
De ‘bolle’kant van de hockeystick bevat de karakteristieke Crown dimples. Dit zorgt naast de unieke uitstraling voor trilling reductie. De dimples zorgen voor oppervlakte vergroting waardoor de trillingen verdwijnen. Wij hebben dit in de praktijk getest en lijkt goed te werken. Erg handig voor koude dagen die we in Nederland helaas veel kennen.

Carbongehalte
Crown heeft het niet over de hoeveelheid carbon in een stick. Ze gebruiken hetzelfde type carbon dat ook in de formule 1 wordt gebruikt. Ook hebben deze F1 ingenieurs Crown geholpen om het productieproces op te zetten en te verbeteren. Deze Crown hockeysticks voelen erg stijf aan en hebben een fenomenale slagkracht.

Er zijn twee type Crownsticks, namelijk:

  • The Crown hockeystick: het absolute topmodel waar geen compromissen gesloten zijn qua materiaalkeuze
  • The Shadow series: het iets meer commerciële model, waar sommige processen iets afwijken van het topmodel om kosten te besparen maar toch met de unieke Crown hockey feeling.

Wil je meer lezen over het productieproces of over de hockeysticks? Lees meer op Crown Hockey